Välj språk

  Experimentarium flyttar hem

  Alla nyfikna barns favorit Experimentarium har flyttat hem till Hellerup norr om Köpenhamn efter renovering och tillbyggnad. Den 26 januari är det stor premiär för Danmarks mest populära vetenskapscentrum.

  Bland nyheterna finns världens största interaktiva biograf där du tillsammans med andra kan spela mot händelser på filmduken.

  Experimentarium öppnade 1991 och bjöd in barn och vuxna till att aktivt upptäcka olika utställningar och göra spännande experiment.

  Man har kunnat testa hur det känns vid en jordbävning och få svar på om ett barn kan stå upprätt i vindtunneln när det blåser kuling.

   

  Flyttar utomhus

  Under tre år har science centret varit på tillfälligt besök på Papirön i Christianshavn medan lokalerna i Hellerup renoverades. När man nu

  äntligen nyöppnar i Hellerup kan man visa upp utställningar utomhus och göra väderexperiment. En annan nyhet är den nya vattenutställningen som man tror ska bli en populär attraktion.

   

  Tävla mot robot

  När dörrarna öppnas väntar sexton roliga utställningar på barn i alla åldrar. Varför inte passa på att testa om du kan lösa en uppgift snabbare än en robotarm? I Uppfinningarnas hus får besökarna följa olika uppfinningars väg från idé till färdig produkt.

   

  Så här reser du dit

  Stig av Öresundståget på Hellerup station och res vidare mot Experimentarium med buss 1A, 21 eller 166.

  {{ planner.disableHeader }}

  • Förslag:

  • {{ station }}

  • Förslag:

  • {{ station }}

  Utresa
  • {{ time }}
  Returresa
  • {{ time }}