Välj språk

  Fullt snurr på Liseberg!

  Nöjesparken Liseberg i Göteborg sommaröppnar 22 april och samma dag är det premiär för nya jättekarusellen Loke. Annars är allt sig likt med över 40 åkattraktioner, spel, musik, dansbana, god mat och de glada kaninerna i Kaninlandet.

  Ta Öresundståget dit för en härlig vårutflykt med hela familjen.

   

  Loke utlovas bli en riktig rysare som garanterat ger skönt pirr i magen. Attraktionen beskrivs som en ”roterande gondol som tar dig hela 42 meter upp i luften” med en maxhastighet på 100 km/h. Loke ersätter tidigare karusellen Spinrock och utlovas vara ännu häftigare att åka.

   

  Valkyria ny värsting

  Superkarusellen Loke är en del av en större satsning på ett helt nytt område på Liseberg som får namnet Myter och legender och är 8 000 kvadratmeter stort. Nästa år invigs en ny värsting här. Valkyria är en 700 meter lång helt nykonstruerad berg- och dalbana som är 47 meter hög och utlovar en maxhastighet på 105 km/h. Banan är en så kallad dive coaster med vertikalt drop. Det betyder att vagnarna stannar en stund innan du kastas ner för stupet och sedan fortsätter färden i en tunnel under marken.

   

  En dag i Kaninlandet

  Men för de allra minsta med föräldrar är det Kaninlandet med de söta och kramiga Lisebergskaninerna som gäller. Till skillnad från Loke och Valkyria finns här lugna och snälla attraktioner som Lilla Lots, Tuta & Kör och Stampbanan. De små framtidshoppen kan också roa sig på Busshållsplatsen eller skratta åt en kaninshow på Kvarnteatern.

   

  Läs mer på liseberg.se

  {{ planner.disableHeader }}

  • Förslag:

  • {{ station }}

  • Förslag:

  • {{ station }}

  Utresa
  • {{ time }}
  Returresa
  • {{ time }}