Välj språk

  mata en haj på sportlovet

  Varför inte testa om du vågar mata en livs levande haj? På Den Blå Planet i Kastrup kommer du riktigt nära hammarhajar, örnrockor, sjölejon, pirayor och alla andra 20 000 fiskar och djur som visar upp sig i Nordeuropas största akvarium.

  Den Blå Planet är ett roligt utflyktsmål för hela familjen under sportlovet. En stor attraktion är närkontakt med de söta och livliga havsuttrarna. Hjärtat smälter på många besökare när en hungrig havsutter lägger huvudet på sned, vippar på morrhåren och sträckor ut sina tassar mot en munsbit mat.

   

  Skapa din egen fisk

  På Den Blå Planet finns 53 sötvattens- och saltvattensakvarier som visar livet under vattnet i sjöar, floder och oceaner. Vill du verkligen gå på djupet om allt som finns att uppleva kan du ladda ner Den Blå Planets egen app. Med hjälp av appen får du all information om fiskarna och deras livsmiljö. En kul möjlighet är att du kan designa din egen fisk, som du sedan släpper ut i det stora digitala akvariet i foajén.

   

  Hitta hit

  Ta Öresundståget till station Copenhagen Airport, byt till metron och hoppa av på nästa hållplats. Din tågbiljett gäller på metron.