Välj språk

  Nästa stopp: Julmyset!

  Ta tåget till julens härliga marknader

  Jul i Köpenhamn
  Jul på Tivoli – detta är klassikern bland Byens julmarknader. I år börjar den tindra redan 18 november och sprider julstämning till och med nyårsafton.

  Tomtefar lovar att allt ska bli som det brukar: Snön glittrar på alplandskapet, bodarna är fyllda med julens goda och karusellerna snurrar för fullt.

   

  Vill du vara lite alternativ kan du ta Metron till Christianshavn och titta in i den Den Grå Hal i fristaden Christiania. Här väntar 9–20 december en julmarknad som påminner om en exotisk basar med spännande saker som kan bli fina julklappar. 

   

  Jul i Karlskrona

  Längtar du efter en riktigt gammaldags jul ska du ta tåget till Karlskrona och Bubbetorps julmarknad 9–10 december. Sedan starten 1996 har marknaden bara växt och i år väntas över 120 knallar fylla de många stånden med gotter och sådant som kan bli fina julklappar. Här kan du uppleva tomtar, fackeltåg, ljusstöpning, klappa lamor och alpackor och mycket mer.

   

  Du gör en god gärning – det hör ju julen till – bara genom att betala entrén. Det är Lions Club som arrangerar och intäkterna från biljetterna går till välgörande ändamål. 

   

  Jul i Göteborg 

  Nöjesfältet Liseberg mitt i Göteborg tar på sig vinterdräkten och lovar att bjuda på en julmarknad som får ögonen att tindra på gammal och ung. Miljoner juleljus tänds och lyser upp bodarna, de vintervakna åkattraktionerna och kaninerna i barnfavoriten Kaninlandet. Missa inte den vackra isbaletten och den spännande skattjakten i Medeltidsbyn.

   

  Jul på Liseberg 2017 är öppet 17-19, 24-26 och 30 november samt 1-3, 5-10, 12-23 och 26-30 december.

   

  Foto: Liseberg