Välj språk

  Gränskontroller påverkar trafiken

  Sedan den 12 november 2015 genomförs gränskontroll på Hyllie station. Detta påverkar dig som reser över Öresundsbron.

   

  Id-kontroller genomförs inte längre på Köpenhamns Flygplats

  Natten mot torsdag 4 maj 2017, genomfördes den sista id-kontrollen på Köpenhamns Flygplats.

  Det innebär att du som reser mellan Köpenhamn H och Sverige kan sitta kvar ombord på de tåg som fortsätter vidare till Malmö. Du behöver med andra ord inte längre stiga av tåget på Köpenhamns Flygplats för att visa din legitimation.

   

  Gränskontrollen på Hyllie kommer att finnas kvar och därmed även uppehållen på ca 10 minuter på Hyllie och på Malmö C. Det innebär att du som reser från Danmark till Sverige fortsatt måste visa id-handlingar vid gränskontrollen på Hyllie.

   

  Tidtabellen är fortsatt densamma för trafiken mellan Danmark och Sverige. Vi hoppas att kunna göra förbättringar i trafiken, såsom att minska restiden och återinföra 10-minuterstrafiken. Det är dock ännu inte beslutat när tågen kan återgå till tätare trafik mellan Danmark och Sverige.

   

  Resor från Danmark till Sverige

  På Hyllie station utför den svenska polisen gränskontroll ombord på tågen. Se information om kraven på id-handling på polisens hemsida.

   

  Vår webbokning, Reseplaneraren och våra tidtabeller är uppdaterade med gällande tider.

   

  Läs mer

  Resor från Sverige till Danmark

  Vid resa från Sverige till Danmark görs ingen gräns- eller id-kontroll. Öresundstågen går enligt ordinarie tidtabell, med undantaget att det är 20-minuterstrafik även i rusningstid.