Välj språk

  Gränskontroller påverkar trafiken

  Sedan den 12 november 2015 genomförs gränskontroll på Hyllie station och den 4 januari 2016 infördes id-kontroll på Köpenhamns flygplats, Kastrup. Detta påverkar dig som reser över Öresundsbron.

  Resor från Danmark till Sverige

  Alla Öresundståg till Sverige utgår från Köpenhamns flygplats, Kastrup. Reser du från annan station i Danmark kommer du alltså behöva ta dig till Köpenhamns flygplats med annat tåg, Metro eller buss. Sök resor till Köpenhamns flygplats på Rejseplanen.dk.

   

  Id-kontrollerna sker vid spår 1 på Köpenhamns flygplats. Följ anvisningarna på plats och ha dina id-handlingar nära till hands. Väntetider är att räkna med, så vi ber dig som ska resa till Sverige att vara ute i mycket god tid.

   

  På Hyllie station utför den svenska polisen gränskontroll ombord på tågen. Se information om kraven på id-handling på polisens hemsida.

   

  För att minska risken för förseningar på grund av gränskontrollen på Hyllie station har avgångstiden från Köpenhamns flygplats, Hyllie station och Triangeln station tidigarelagts med cirka 20 minuter jämfört med ordinarie tidtabell. Från Malmö C avgår tågen enligt ordinarie avgångstid.

   

  Vår webbokning, Reseplaneraren och våra tidtabeller är uppdaterade med gällande tider.

   

  Läs mer

  Resor från Sverige till Danmark

  Vid resa från Sverige till Danmark görs ingen gräns- eller id-kontroll. Öresundstågen går enligt ordinarie tidtabell, med undantaget att det är 20-minuterstrafik även i rusningstid.