Välj språk

  Tågtrafik över Öresundsbron

  Som ett led i att bromsa spridningen av Coronaviruset/Covid-19 har den danska regeringen infört restriktioner för inresor.

   

  Vem berörs?

  Alla som reser över gränsen in till Danmark.

  Danska medborgare, personer som arbetar i Danmark eller har andra skäl som danska myndigheter godtar får passera in. Det krävs även giltiga handlingar som styrker skälet som exempelvis dansk ID-handling, arbetsgivarintyg etcetera. Giltiga skäl hittar du på danska polisens hemsida: här 

   

  Exempel på personer som kommer nekas inträde vid danska gränsen är turister, affärsresenärer och icke-danska resenärer som reser in för att starta sin flygresa från Kastrup.

   

  Resenärer från Danmark till Sverige påverkas inte av den danska gränskontrollen.

   

   

  Turtäthet

  Från måndagen den 30 mars körs två tåg i timmen mellan Malmö och Köpenhamn under rusningstid på vardagar. På helger och övrig tid på dagen är det fortsatt ett tåg i timmen. Anledningen till det begränsade antalet är att dansk polis ska hinna kontrollera samtliga passagerare. I Danmark kommer alla passagerare ombord att få kliva av på Kastrup för att kontrolleras. De som har giltigt skäl får stiga på tåget igen för fortsatt färd till Köpenhamn H som blir slutstation. De som inte har giltigt skäl får vänta på Kastrup tills nästa tåg kommer och kör dem tillbaka till Sverige. I Sverige är Malmö C slutstation.

   

   

  Tågtider över Öresundsbron

  Det är mycket som händer nu och snabbt, därför är det viktigt att du är extra observant. Aktuell trafikinformation hittar du bäst där du söker och köper din biljett på exempelvis öresundståg.se eller i länstrafikbolagens reseappar. 

    

  Malmö – Köpenhamn:

  - Från Malmö C: minuttal 33 varje timme.

  - Samt i rusningstid vardagar: 06:03, 07:03, 08:03, 15:03, 16:03 och 17:03.

  Tåget kör vidare från Kastrup mot Köpenhamn efter att passagerare genomgått gränskontroll på plattformen i Kastrup.

   

  Köpenhamn – Malmö:

  - Från Köpenhamn: minuttal 07, varje timme.

  - Samt i rusningstid vardagar: 06:37, 07:37, 08:37, 15:37, 16:37 och 17:37.

  För att resa vidare från Malmö norrut behöver man byta tåg på Malmö C.

   

  Resenärer som behöver resa vidare i Danmark kan hitta alternativ här: www.rejseplanen.dk 

  Resenärer som behöver resa vidare i Sverige hänvisar vi till de vanliga kanalerna som länstrafikbolagens reseappar, bokningssidor etcetera.

   

  Tänk på att gränskontrollen förlänger restiden, så var ute i god tid.

    

   

  Hur länge gäller restriktionerna?

  Gäller för närvarande fram till och med den 31 maj 2020.

   

   

  Om gränskontrollen gör att du inte kan använda din biljett

  Alla biljetter till och från Danmark med Öresundståg som inte går att använda på grund av de nya reglerna över bron blir återbetalningsbara. Har du förköpt en biljett kontakta försäljningsstället. Har du en Resplusbiljett eller frågor så vänd dig till Bokningssupporten så hjälper de dig. Här är deras mejladress: bokningssupporten@oresundstag.se

   

  För övriga köpta biljetter i biljettautomater, appar med flera - kontakta säljande part.

   

   

  Om du endast åker i Sverige

  Öresundstågstrafiken norrifrån vänder på Malmö C och stannar inte på Triangeln och Hyllie, men går i stort sett som vanligt. En viss reducering av antalet avgångar under rusningstid kommer att ske.

   


  Senast uppdaterad: 2020-05-12.