Välj språk

  Besök ikeas hjärta

  "Du kan synas på IKEA-katalogens framsida"

  IKEA Museum i Älmhult har mycket på gång. Du hittar museet nära järnvägsstationen i den byggnad som var världens första IKEA-varuhus. Här kan nyfikna i alla åldrar lära sig mer om möbelföretagets 75-åriga historia. Genom interiörer, möbler och produkter får du en bakgrund till viktiga milstolpar i företagets utveckling och internationella framgångar, under ledning av grundaren Ingvar Kamprad. 

   

  Här finns också en shop med unika produkter och så klart en restaurang med bland annat de berömda köttbullarna på menyn. Missa inte heller chansen att ta en bild med dig själv på IKEA-katalogens omslag. Barnen har kul i en kreativ verkstad där man kan pyssla och kanske rita framtidens möbler.

   

  I den nya utställningen ”IKEA Hacked. Våra produkter. Dina idéer.” visas IKEA-produkter i helt nya och ibland häpnadsväckande tappningar. Hack betyder att man ändrar eller bygger om produkter efter eget tycke och smak. Du får uppleva verk av 30 konstnärer från nästan hela världen och några av dem kommer att vara på plats och bygga nya verk under utställningen.