Välj språk

  Julstämning extra allt

  Det lackar mot jul och här är några förslag för både liten och stor.

  När Tivoli i Köpenhamn öppnar portarna för sin julmarknad 17 november, ja då är julen här på allvar. Fram till 31 december kan besökarna uppleva Alp Gasthaus, frossa i de många mysiga julbodarna, tindra ikapp med julljusen och kanske ta en tur i en karusell för att få riktig snurr på julkänslan.

   

  En dag tidigare är det premiär för jul på Liseberg. Här väntar ett gnistrande vinterlandskap, många bodar med gotter och den vackra isbaletten. För de yngre är det spännande att hälsa på de julvakna kaninerna i Kaninlandet.

   

  I Växjö vet man hur man firar in julen. Låt dig omges av julens stämning och dofter på Smålands museums julmarknad 1–2 december. I museet kan du köpa julens godsaker hos matutställarna och hitta julklappar hos konsthantverkarna. Du kan också prova glasgravering och pyssla i den mysiga julverkstaden,

   

  Julmässan på Kalmar slott, 29 november–2 december är en av landets största julfester. Över 120 slöjdhantverkare från norr till söder välkomnar till sina bodar. Här bjuds också på klingande julmusik i Slottskyrkan och matbodarna frestar med läckerheter.

   

  Julmarknaden i världsarvsstaden Karlskrona 8–9 december lyser upp hela centrum med luciatåg, knallarnas bodar, tomtelandet, julpyssel och så klart dans kring granen. Man kan köpa lokalproducerade delikatesser från bygdens olika gårdsföretag.

   

  foto: Liseberg