Välj språk

  Ta tåget på din egen konstrunda

  Runt påsk i april är det dags för den traditionella konstrundan i Sydsverige. Men varför vänta så länge? Här kommer tips på spännande konstupplevelser som du reser snabbt och miljövänligt till med Öresundståg redan i mars.

  Ta tåget över Sundet till vackra Louisiana Museum of Modern Art. Här väntar ljuseffekter och optiska illusioner signerade den belgiska konstnären Ann Veronica Janssens i utställningen Hot Pink Turquoise som pågår till 17 maj. Se också den amerikanska konstnären Nancy Speros politiskt laddade konst som visas till 26 april.

  Humlebæk station – cirka tio minuters promenad.

   

  På Rian Designmuseum i Falkenberg ställs frågan hur det ser ut hemma när barnen får bestämma inredningen. Fram till 26 april pågår utställningen Skärholmen Interiör som vänder på perspektiven om vad som är ett vackert hem.

  • Falkenberg station – buss 10 går till centrum.

   

  Malmö konsthall bjuder fram till 13 april på ett härligt konstnärligt möte mellan Ragna Bleys storskaliga målningar och Inger Ekdahls nonfigurativa konst.

  • Triangelns station – fem minuters promenad.

   

  I den fantasifulla utställningen Häst i Kristianstads konsthall undersöker konstnärinnorna Gertrud Alfredsson och Anna Brag ett av våra populäraste djur ur många perspektiv fram till 3 maj.

  Kristianstads C – fem minuters promenad.