Välj språk

  Våra tåg

  Öresundstågen är eldrivna motorvagnar av en typ som kallas X31K i Sverige och ET i Danmark. 109 av totalt 111 byggda tågsätt används i Öresundstågstrafiken.

  Tågen är byggda av nuvarande Bombardier och går även under produktnamnet Contessa. De har en maxhastighet på 180 km/h.

   

  Varje tågsätt består av tre sammankopplade vagnar, numrerade 11–14, med sammanlagt 229 sittplatser. Vid behov kopplas upp till tre tågsätt samman – tillkommande vagnar numreras då 21–24 och 31–34 och kapaciteten blir totalt 687 sittplatser.

  Komfort

  På samtliga Öresundståg kan du resa i 1 klass eller 2 klass. I 2 klass finns tyst avdelning för dig som vill ha lugn och ro och en djurtillåten avdelning för dig som reser med sällskapsdjur.

   

  Vid varje sittplatsgrupp finns eluttag (220 V AC) där du kan ladda din dator eller mobiltelefon. Dessvärre kan vi i dagsläget inte erbjuda trådlöst internet ombord. Läs mer om internet och förstärkt mobiltäckning ombord.

  Tillgänglighet

  Den mittersta vagnen i varje tågsätt har bokningsbara rullstolsplatser och en handikappanpassad toalett. Läs mer om tillgängligheten ombord och att resa med funktionsnedsättning.

  Servering

  På vissa sträckor finns en ambulerande servering ombord. Från serveringsvagnen erbjuds smörgåsar, sallader, varma och kalla drycker och annat smått och gott. Läs mer om sortiment och på vilka avgångar det finns servering på Cafévagnens hemsida.